Salata verde, creson, rucola, andive, radicchio. Din toate (sau separat) poti face niste salate delicioase. Le alegi pe cele mai proaspete, le speli si le usuci bine frunzele delicate, le adaugi alte legume sau le lasi simple, iar la final le desavarsesti cun un dressing. Tocami aici e secretul. Nu orice fel de dressing se poriveste cu orice frunza de salata. Iti spunem combinatiile ideale pentru ca data viitoare salata ta sa fie cu adevarat gustoasa.
Pentru rucola adauga un dressing dulceag. Asta pentru ca frunzele de rucola sunt usor piperate, asa ca langa ele, ca sa potolesti gustul, poti pune o vinegreta cu miere sau sirop de artar. Si mai tine cont de faptul ca frunzele de rucola se ofilesc si se inmoaie foarte repede, asa ca e de evitat un dressing dens, cu smantana sau mustar. Cel mai bun dressing e facut din: sare, piper, otet sau suc de lamaie, ulei de masline si un strop de miere.
Pentru salata verde alegerile sunt aproape asemanatoare cu cele pentru rucola. Are frunze la fel de sensibile si se inmoaie sunt greutatea altor ingrediente, de aceea dressingul cel mai bun este unul usor. Gustul salatei verzi este insa mai dulce, de aceea cel mai bun dressing e facut din: sare, piper, ulei de maslie si otet sau lamaie.
Citeste si: Vinegreta, deliciul frantuzesc pentru salate, legume si peste
Pentru andive, care sunt intens amare, dar au si frunze mai groase, un sos dulce si gras va face minuni in salata. Cel mai bun dressing contine: sare, piper, otet sau lamaie, ulei de masline si smantana grasa sau branza cu mucegai.
Pentru salata Iceberg, crocanta dar fara prea multa savoare de una singura, un dressing trebuie sa faca toata treaba. Adauga in dressingul calsic cateva fasii de bacon prajit sau ceapa calita si vei obtine un plus de gust. Cel mai bun dressing contine: sare, piper, un strop de zeama de lamaie, smantana sau maioneza , ceapa caramelizata si cateva fire de chives tocate.
Pentru radicchio, un dressing asemanator cu cel pentru andive va fi potrivit, pentru ca e la fel de amara. Cea mai buna varianata contine: sare, piper, zeama de lamaie, ulei de masline, un strop de miere si putin mustar Dijon.
Pentru spanac e bine sa lasi dressingul la final, exact inainte de servire pentru ca frunzele lui se ofilesc rapid, mai ales daca dressingul e prea acid sau prea gras. Cea mai buna combinatie este facuta din ulei de masline, sare, piper si un strop de zeama de lamaie.
Pentru cresson ai nevoie de un dressing mai dulce pentru ca aceasta planta are un gust usor piperat si foarte racoritor. Un dressing potrivit va contine pe langa ingredientele obisnuite si un stop de iaurt sau lapte batut, pentru ca aduce un plus de grasime si aciditate.