1. Temperatura corecta
Cele mai multe retete de briose (fie ca sunt simple, fie ca au si umpluturi) cer ca temperatura cuptorului sa fie intre 165 C-190 C.Din pacate nu este suficient pentru a actiona agentii de crestere din aluat si a le face sa creasca atat cat trebuie. Cel mai bine este sa incepi coacerea la o temperatura mult mai mare: 200 C si dupa 5 minute sa cobori intensitatea caldurii. Explicatia sta in faptul ca la o temperatura mai mare untul sau grasimile din aluat vor elibera aerul fierbinte mai repede, ceea ce va duce la o crestere mai rapida a brioselor.
2. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei
Asta va ajuta la omogenizarea lor perfecta. In plus, ai grija sa incoprorezi ouale unul cate unul.
3. Briosele trebuie sa ajunga in cuptor imediat ce ai terminat de facut aluatul
Nu uita de ele pe blatul din bucatarie, mai ales daca folosesti bicarbonat de sodiu ca agent de crestere. Odata ce ai amestecat ingredientele uscate cu cele umede agentii de crestere incep sa actioneze, asa ca prea mult timp departe de cuptor ii va face ineficienti.
4. Aluatul trebuie sa fie dens
Daca in urma retetei ai obtinut un aluat aproape lichid trebuie sa ajustezi ingredientele, in special cantitatea de faina. Tine minte ca un aluat de briose perfect trebuie sa poata fi pus cu lingura in tava.
5. Pentru briose uriase nu trebuie sa respecti regula care spune ca trebuie sa umpli ⅔ din forma de briosa din tava. Pune mai mult aluat pana aproape de marginea formei. Singurul neajuns este ca in loc de 12 briose vei obtine doar 9, daca respecti cantitatile de ingrediente prevazute in reteta.
6. Nu deschide usa cuptorului pana cand briosele nu sunt aproape gata pentru ca risti sa scazi temperatura din cuptor si sa strici rezutatul.
7. Alege retete de briose cu putine adosuri sau umpluturi
Briosele cu multe fructe (proaspete sau confiate), bucatele de ciocolata sau nuci nu vor creste la fel de mult precum unele simple.