Aseaza-l intr-un loc sigur!
Asta inseamna sa nu il pui pe o suprafata din lemn sau alt material care se poate incinge de la caldura emanata de slow cooker. Poti folosi o placa de marmura sau un suport special pentru oale fierbinti. Nu il apropia de perete sau alte dulapuri in bucatarie si nu lasa cablul sa atinga partile care se incing.
Alege reteta potrivita!
Nu toate preparatele se poti gati intr-un slow cooker si nu toate retetele se potrivesc. Este important sa umpli slow cookerul cu suficient lichid, dar nu mai mult de doua treimi din vas si sa te asiguri ca ai capacul bine inchis. Asta va preveni evaporarea lichidului pe masura ce se gateste mancarea. Daca vrei sa lasi slow cookerul sa munceasca atata timp cat tu esti la serviciu, alege retetele cu un timp de gatire lung si o temperatura de gatire redusa. Supele, chili, sosurile pentru apste sau tocanitele sunt cele mai bune opriuni.
Citeste si: Slow cooking: o mancare gatita la foc mic in varianta moderna
Evita riscurile pentru sanatate
- Nu pune niciodata alimente inghetate in slow cooker. Acestea fie nu se vor gati complet, fie nu se vor incalzi suficient cat sa distruga bacteriile periculoase pe care le pot contine.
- Poti incepe gatirea preparatelor chiar inainte sa pleci de acasa (cat iti iei micul dejun) la o temperatura mai mare si sa reduci intensitatea cand pleci la serviciu.
- Daca a fost o pana de current pe parcurusl zilei, mancarea are toate sansele sa fie compromisa. Asta pentru ca ingredientele din interior nu au ajuns la temperatura ideala pentru a fi distruse bacteriile.