Insa oricum ar fi, ingredientele sale si rezultatul final al prepararii nu ne pot duce cu gandul decat la un deliciu. Asadar, este o reteta perfecta pentru orice masa, cu care garantam ca iti vei delecta invitatii! Sa aflam cum il obtinem:
Ingrediente – 6 portii:
6 galbenusuri de ou
8 linguri de zahar pudra
100 ml vin dulce (preferabil Marsala)
Optional, piscoturi pentru sampanie, pentru servire
Metoda de preparare:
Intr-un bol pentru mixer, toarna galbenusurile, zaharul pudra si mixeaza-le bine pana cand compozitia se incheaga si se transforma intr-o crema alba.
Deasupra unei cratite in care fierbe apa, pune crema intr-un bol termorezistent si amestec-o usor pentru aproximativ un sfert de ora. Odata ce compozitia a devenit cremoasa si s-a ingrosat, adauga treptat vinul. Amesteca intr-una in timp ce torni vinul, pentru a-l integra bine in crema.
Odata ce compozitia este consistenta si omogena, ea poate fi servita. Crema Zabaglione se serveste calduta. Optional, poti folosi piscoturi de sampanie – pune-le pe fundul unui pahar de cristal lat, sau al unei cupe pentru inghetata si toarna crema Zabaglione peste ele.
Pofta buna!