Ingrediente:

  • 3 cani de faina
  • 2 lingurite de sare
  • 7 grame de drojdie uscata
  • 1 ½ apa calduta

 

Mod de preparare:

1. Cerne faina, apoi amestec-o cu sarea si drojdia. Fa o gaura in mijlocul lor si adauga apa. Amesteca totul pana obtii un aluat usor umed si lipicios, neuniform. 

2. Pune aluatul intr-un bol mare si acopera-l cu folie alimentara de plastic. Lasa-l la crescut intre 6 si 8 ore intr-un loc caldut

3. Tapeteaza masa cu putina faina, transfera aluatul pe masa si formeaza din el o bila cu ajutorul palmelor. Asaza-l inapoi in bol, acopera-l cu o carpa curata de bucatarie si lasa-l la crescut inca o ora.

4. Cand au mai ramas doar 30 de minute din timpul in care lasi aluatul la crescut, incinge cuptorul la 230 de grade si pune in cuptor un ceaun (olandez) in care vei coace painea pentru a o incalzi.

5. Dupa cele 30 de minute, transfera painea cu grija in ceaun si, daca vrei, cresteaz-o usor cu cutitul. Acoper-o cu un capac si coace painea timp de 30 de minute acoperita.

6. Ridica capacul si lasa painea la cuptor inca 15 minute.

7. Scoate painea din cuptor, las-o la racit cel putin 15 - 20 de minute si abia apoi feliaz-o.

 

Pofta buna!