Ne regasim din ce in ce mai aproape de punctul culminant – masa festiva langa cei dragi, bucuria de copil pe care o traim uitandu-ne la brad (si sub el J)... E momentul sa ne pregatim din ce in ce mai serios de venirea acestor momente, care in cateva zile vor trece din prezent in categoria amintirilor frumoase!

Si daca tot vorbim despre magie, ce iti vine prima data in minte la intrebarea „Care este cel mai fermecat animal?”... sunt sanse destul de mari sa fi fost si unicornul printre raspunsuri. Asadar, haide sa invatam impreuna cum sa preparam Desertul Unicornului; mai ales daca avem copii si vrem sa facem preparate de Craciun impreuna cu ei!

Ingrediente (6 – 8 portii)

-        600 grame ciocolata alba de calitate superioara

-        Colorant alimentar gel – diverse culori, care ti se par tie potrivite cu un unicorn

-        2 linguri de bombonele colorate pentru torturi si prajituri

-        1 lingura de jeleuri mici (ursuletii gumati se potrivesc foarte bine prin dimensiune si diversitatea culorilor)

-        4 lingurite mini-marshmallows

Metoda de preparare

Rupe ciocolata in bucati mari si pune-o la microunde in reprize de cate 30 de secunde, pana cand se topeste complet. Intre reprize, amesteca bine ciocolata, pentru a o omogeniza. Ai grija sa folosesti pentru aceasta etapa un recipient special pentru incalzirea la cuptorul cu microunde! Alternativa, in cazul in care preferi sa nu folosesti cuptorul cu microunde, este sa topestio ciocolata la bain marie.

Odata ce ai topit si omogenizat bine ciocolata, toarn-o in 4 – 5 boluri mici din sticla (in functie de cate culori ai ales pentru gelul alimentar). Toarna picatura cu picatura colorantul alimentar in fiecare dintre aceste boluri, in functie de intensitatea dorita a culorii. Amesteca bine mereu inainte de a adauga urmatoarea picatura de colorant!

Pe o tava intinsa, cu hartie de copt, toarna linguri mari din fiecare culoare, in ordinea dorita de tine. Cu ajutorul unei tepuse pentru frigarui, fa vartejuri in compozitiile colorate, pentru a le amesteca. Ai grija, nu face prea multe vartejuri si nu folosi o miscare prea rapida, pentru ca asa vei amesteca toate culorile intre ele, iar rezultatul nu va arata la fel de frumos!

Decoreaza cu bombonele de tort, jeleuri si mini-marshmallows.

Lasa tava cu ciocolata sa se racoreasca intr-un loc uscat si rece, de preferat peste noapte. Astfel, se va intari complet. Apoi, rupe-o cu mana in bucati neuniforme, sau tai-o perfect cu un cutit foarte ascutit! Dar ai mare grija cand manuiesti ustensile ascutite!

 

Pofta buna!