“Pasca pe care o stiu se face cu aluat pentru cozonac si se umple cu branza de vaci amestecata cu ou si alte celea”, explica chef Adrian pe blogul sau.
Mai jos, modul de preparare pentru pasca cu branza de vaci, pas cu pas:
Mai intai puneti drojdia (10 grame) la inmuiat in lapte cu zahar, sa prinda viata si spor.
Pentru aluat mai avem nevoie de faina (500 de grame), trei lingurite de zahar, un ou, coaja unei lamai (eu am avut lamaie verde).
Mai avem nevoie de lapte, unt si zahar pentru framantat. Ele se amesteca pe foc, sa se topeasca untul. E important sa nu fie prea cald laptele cand framantati pentru ca drojdia ar putea avea de suferit. Daca puteti tine mana-n lapte, e in regula, e potrivit de cald. Cantitatea de unt topit cu lapte ar trebui sa fie cam jumatate din cantiatatea de faina. Poate varia, in functie de caliatatea fainii, dar nu cu mult.
Se framanta toate cele de mai sus intr-un aluat moale, cam un sfert de ceas. Apoi se lasa sub un stergar curat, cam o jumatate de ceas, sa creasca.
Pana creste aluatul, aveti vreme sa pregatiti umplutura. Aveti nevoie de branza de vaci (300 de grame), o cana de zahar, stafide, coaja de lamaie, doua oua, lapte cu unt (a mai ramas de la aluat) si trei linguri de faina.
Puteti sa amestecati umplutura cu un tel, sa o framantati cu mana sau cu un blender, daca aveti. Recomand blenderul, veti obtine o pasta cu adevarat omogena.
Continuarea pe www.adihadean.ro!