Pentru incepatori si avansati, The essential cookbook e ghidul de care ai nevoie intr-o bucatarie.
Te invata sa gatesti sanatos, sa iti alegi echipamentul de bucatrie potrivit: de la cutite pana la oale, linguri, spatule si alte ustensile utile. In plus, are un capitol dedicat tehnicilor de preparare si a celor de gatit, iar daca pana acum ti-ai mai aruncat ochii pe vreo carte de bucate scrisa in limba engleza, acum iti va fi mai usor sa intelegi termenii folositi. Gasesti si sfaturi despre cum sa pastrezi uleiuri, condimene, paste, seminte sau nuci.
Adevarata comoara este, insa, in lista de retete, structurate pe capitole dedicate fiecarei grupe de alimente: oua si lactate, peste si fructe de mare, legume, fructe sau orez. Sunt retete simple, adunate din toate bucatariile lumii, care formeaza baza cunostintelor oricarui bucatar.
Vei invata cum se fac oua Florentine, Quiche, creme brulee, tiramisu, paella, placinta cu peste afumat, vita Bourguigon, goulash, fajitas, rata cu mar, supa de ceapa, salata Caesar, tabbouleh sau croissante frantuzesti. Fiecare reteta este insotita de sfaturi si secrete, dar si cateva cuvinte despre povestea ei.
Practic, The essential cookbook e o mica enciclopedie pe care merita sa o ai la tine acasa si sa o rasfoiesti atunci cand ai uitat cateva din lucrurile esentiale pe care trebuie sa le stie un bucatar.
Noi am incercat si ne-au placut Manhattan cheescake, frigarui la gratar si couscous cu legume.