Muraturi
Daca iti pregatesti muraturi pentru iarna, opteaza pentru retetele pe baza de apa si sare. Se pune o lingura rasa de sare la un litru de apa. In felul acesta vei avea o portie sanatoasa de probiotice, bacterii esentiale pentru tractul gastro-intestinal.
Citeste si: 5 trucuri ca sa obtii muraturi perfecte
Fructe uscate
Pentru sezonul rece deshidrateaza legume si fructe si consuma-le pe post de gustari.
Usuca rosii la soare, apoi conserva-le in pungi de hartie sau in ulei. Ai astfel la indemana delicatese accesibile. Si gemurile sunt sanatoase. Se prepara doar cu fructe in coaja, cu zahar brut sau melasa si zeama unei lamai.
Suc de rosii
Nu uita nici de sucul de rosii. Se conserva cu 0.5% sare. Substantele active din rosii devin mai puternice prin fierbere. Este singurul produs procesat mai valoros decat leguma proaspata.
PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE: