Multi dintre prietenii mei (si presimt ca si ai tai), parca au deja „ancore emotionale” puternice formate intre vinul fiert si Craciun. E suficient sa miroasa aceasta bautura, ca parca se si transpun langa bradul impodobit... Iar daca le mai place si negresa, de ce sa nu ii bucuram cu o surpriza cu totul si cu totul pe gustul lor? Apropo, daca vrei doar sa le prepari un vin fiert cu totul special, iata aici o reteta. 

Dar revenim la subiectul de astazi, deci hai sa vedem ce iti trebuie si cum se prepara negresa cu vin fiert!

 

Ingrediente:

100 g ciocolata amaruie

150 g unt nesarat la temperatura camerei

200 g zahar brun

1 ou mare la temperatura camerei

1 galbenus de ou

100 ml vin rosu

50 g cacao

100 g faina

Un praf de nucsoara

Un praf de cuisoare (pudra)

Un praf de scortisoara

Un praf de ghimbir (pudra)

Un praf de sare

 

Metoda de preparare:

Topeste ciocolata intr-un bol din sticla termorezistenta, deasupra unui vas cu apa care fierbe.

Amesteca faina si pudra de cacao cu mirodeniile si un praf de sare. 

Intr-un bol separat, amesteca untul si zaharul (cu mixerul, la viteza mare) pana cand devin un amestec omogen, foate usor si pufos. Apoi, incorporeaza aici, cu ajutorul unui tel, oul si galbenusul de ou.

Toarna in aceasta compozitie: ciocolata topita, vinul si amestecul din faina cu cacao. Amesteca-le cu un tel pana se omogenizeaza.

Unge o tava pentru negresa cu ulei sau unt, sau tapeteaz-o cu hartie de copt. Toarna compozitia in tava si da-o la cuptor timp de 15 minute (la 180 grade). 

Las-o un timp la frigider, pentru a se intari – cam o ora ar trebui sa fie suficient.

Pofta buna!