Ingrediente (pentru 12 portii):

6 oua mari

2 si ½ linguri de maioneza

2 lingurite de mustar

Sare

Piper negru macinat

Paprika

Patrunjel tocat marunt

Mod de preparare:

Fierbe ouale intr-o oala, la foc mare. De indata ce apa da in clocot, ia oala de pe foc, acoper-o, si las-o deoparte timp de 15 minute. Intre timp, pregateste un bol mare cu apa si gheata.

Scoate ouale din apa, ciocneste-le putin de blat, cat sa li se crape cojile usor, si pune-le in bolul cu gheata timp de cel putin 1 minut. Dupa ce le-ai scos din apa rece, decojeste-le.

Taie ouale pe jumatate si scoate galbenusurile din ele.

Pastreaza toate galbenusurile intr-un bol separat, iar la final piseaza-le cu o furculita. Amesteca-le cu 2 linguri de maioneza si cu mustar, pana obtii o pasta fina. Daca nu ti se pare suficient de cremoasa, adauga treptat mai multa maioneza.

Asezoneaza totul cu sare si piper.

Foloseste o spatula pentru a transfera umplutura intr-o punga de plastic sau intr-un posh. Daca folosesti o punga de plastic, tai-o la un capat cu foarfeca.

Umple fiecare jumatate de ou cu pasta obtinuta. Presara deasupra lor paprika si patrunjel maruntit.

Ponturi:

-        Poti fierbe ouale cu o zi inainte si sa le tii la frigider.

-        Ouale umplute ramase la masa de Paste pot fi pastrate in frigider pana la 3-4 zile.

-        Poti adauga orice ingrediente iti plac in umplutura: bacon, branza maturata, nuci, peste la conserva etc.