Ingrediente (pentru 12 portii):
6 oua mari
2 si ½ linguri de maioneza
2 lingurite de mustar
Sare
Piper negru macinat
Paprika
Patrunjel tocat marunt
Mod de preparare:
Fierbe ouale intr-o oala, la foc mare. De indata ce apa da in clocot, ia oala de pe foc, acoper-o, si las-o deoparte timp de 15 minute. Intre timp, pregateste un bol mare cu apa si gheata.
Scoate ouale din apa, ciocneste-le putin de blat, cat sa li se crape cojile usor, si pune-le in bolul cu gheata timp de cel putin 1 minut. Dupa ce le-ai scos din apa rece, decojeste-le.
Taie ouale pe jumatate si scoate galbenusurile din ele.
Pastreaza toate galbenusurile intr-un bol separat, iar la final piseaza-le cu o furculita. Amesteca-le cu 2 linguri de maioneza si cu mustar, pana obtii o pasta fina. Daca nu ti se pare suficient de cremoasa, adauga treptat mai multa maioneza.
Asezoneaza totul cu sare si piper.
Foloseste o spatula pentru a transfera umplutura intr-o punga de plastic sau intr-un posh. Daca folosesti o punga de plastic, tai-o la un capat cu foarfeca.
Umple fiecare jumatate de ou cu pasta obtinuta. Presara deasupra lor paprika si patrunjel maruntit.
Ponturi:
- Poti fierbe ouale cu o zi inainte si sa le tii la frigider.
- Ouale umplute ramase la masa de Paste pot fi pastrate in frigider pana la 3-4 zile.
- Poti adauga orice ingrediente iti plac in umplutura: bacon, branza maturata, nuci, peste la conserva etc.