Fie ca e un mustar ieftin si simplu, fie ca ai unul mai deosebit cum e mustarul Dijon le scoti pe masa numai pentru mici, hot dog, burgeri si carne. E pacat sa nu profiti de gustul lui iute-picant caracteristic in mai multe retete. Nu ai nevoie de mai multe de o lingurita ca sa schimbi aroma unei retete de sos, dressing, tocanite sau omlete.
1.Sosuri si dressinguri cremoase
Poti pune mustar in sosuri sau dressinguri pentru salatele de cartofi, salate cu verdeturi sau langa fripturi.
2.Langa legume coapte, calite sau la aburi
Cea mai potrivita combinatie este tot cu banalii cartofi. Poti amesteca 1-2 linguri de mustar cu feliile de cartofi inainte sa ii pui la cuptor sau poti sa pui mustar intr-un piure. Dar la fel de bine se potriveste si cu morcovi, varza sau conopida.
3. In combinatie cu oua…
...de orice fel: de la oua fierte si umplute pana la omlete, frittata sau oua jumari pentru micul dejun. Adauga doar 1 lingurita de mustar in ele si vei simti diferenta.
4. Cu peste si pui
Sunt carnuri delicate dar fade daca nu alegi pentru ele condimentele potrivite. Pune mustar in marinade pentru aceste carnuri, adauga-l atunci cand gatesti sau serveste-l cu preparatul finalizat.
5. In placinte si preparate la cuptor
Cand spunem asta avem in minte placinte cu carne sau amestecurile delicioase de paste si sos alb cu branzeturi pe care le desavarsesti in cuptor. Adauga si un strop de mustar in ele pentru a le schimba un pic gustul clasic.