Am fost surprinsi sa citim pe internet despre acesta metoda care prinde tot mai mult avant printre bloggerii culinari straini. Pana si pe site-ul celebrei Oprah am gasit-o pentru o reteta de somon cu taitei si sparanghel pregatite la masina de spalat vase.
Cum functioneaza metoda?
Somonul condimentat, uns cu putin ulei de masline si o felie de lamaie sunt infasurate strans in folie de aluminiu sau intr-o punga pentru gatit. Acest pachet se pune pe raftul de sus al masinii de spalat vase si se porneste un ciclu de spalare, evident fara a adauga detergent.
Apa fierbinte si aburul inmoaie si gatesc somonul, iar temperatura mica (60-70C) asigura o gatire perfecta, astfel incat la final somonul este moale si patruns, asa cum arata Dan Pashman pe blogul sau Sporkful.
Multi se intreaba ce rost are sa pui masina de spalat vase la atata treaba fara sa speli si vesela in acelasi timp. Lisa Casali, o autoare italiana de carti de bucate, spune insa ca metoda este pritenoasa cu mediul, iar daca gatesti in borcane inchise etans poti chiar sa iti speli si vasele in acelasi timp. Lisa Casali a experimentat acest tip de a gati mai multi ani la rand iar rezultatele si ideile sale au fost stranse in cartea “Cucinare in lavastoviglie” (Cum sa gatesti in masina de spalat vase) in care sunt prezentate retete nu numai pentru somon, ci si pentru carne de vita, ton, fructe si deserturi.
Noi am gasit pe site-ul ei un clip de prezentare al acestei metode de gatit si suntem hotarati sa incercam. Daca ai experimentat deja metoda, te invitam sa ne spui experienta ta.