Iannis Sarantis este din Grecia, Lamia, si a venit in Romania cu tot cu retetarul grecesc vechi, mostenit de la matusa lui. Aici, si-a deschis un restaurant si gateste impreuna cu Viorela Dumitrana – cei doi au lucrat impreuna si in Grecia. Ea a fost cea care ne-a gatit calamarul si ne-a demonstrat cat de simplu se prepara una din retetele noastre preferate din vacanta.

Kalamari ghemisto - Calamar umplut

Ingrediente:

  • 400 gr calamar
  • 100 gr Feta rasa
  • 50 gr cascaval ras
  • 50 gr Kefalotiri ras
  • 50 gr ardei verde taiat cubulete
  • 50 gr rosie taiata cubulete

Mod de preparare:
Se amesteca cele trei tipuri de branza.

Se umple calamarul, iar la sfarsit se pune capac de rosie ca sa nu iasa branza, apoi se prinde capatul cu scobitori.

Se pune pe gratarul incins, unde se intoarce pe toate partile - aproximativ 15 minute.

Se serveste stropit cu ulei de masline, oregano si lamaie.