Trucul vine de la Dale Talde, bucatar si proprietar al restaurantului Talde (Brooklyn), care in 2012 a experimentat cu deja celebrul sos Sriracha pe care l-a transformat intr-o pudra fina si mai aromata decat sosul in sine.

Iata cat de simplu o poti pregati acasa. Ai nevoie doar de o tava, de un cuptor si de o sticla de sos Sriracha. Din 2 linguri de sos, vei obtine 1 ½ lingura de pudra.

 

  1. Pregateste tava cuptorului cu hartie de copt sau cu o foaie speciala de silicon. 
  2. Incinge cuptorul la 95 de grade Celsius,
  3. Intinde cele 2 linguri de sos pe hartia de copt/foaia de silcon uniform si lasa-le la deshidratat pentru aproximativ 1 ora.
  4. Dupa ce sosul s-a transformat in pudra, scoate tava din cuptor si lasa pudra la racit. 
  5. Apoi pune pudra intr-o punga de plastic pentru alimente si zdrobeste-o cu ajutorul unui sucitor pana devine si mai fina (sau poti folosi un mojar).
  6. Pastreaza pudra intr-un borcan pentru condimente, inchis ermetic.

 

Asta e tot!

 

 

 

Sursa: www.food52.com