Trucul vine de la Dale Talde, bucatar si proprietar al restaurantului Talde (Brooklyn), care in 2012 a experimentat cu deja celebrul sos Sriracha pe care l-a transformat intr-o pudra fina si mai aromata decat sosul in sine.
Iata cat de simplu o poti pregati acasa. Ai nevoie doar de o tava, de un cuptor si de o sticla de sos Sriracha. Din 2 linguri de sos, vei obtine 1 ½ lingura de pudra.
- Pregateste tava cuptorului cu hartie de copt sau cu o foaie speciala de silicon.
- Incinge cuptorul la 95 de grade Celsius,
- Intinde cele 2 linguri de sos pe hartia de copt/foaia de silcon uniform si lasa-le la deshidratat pentru aproximativ 1 ora.
- Dupa ce sosul s-a transformat in pudra, scoate tava din cuptor si lasa pudra la racit.
- Apoi pune pudra intr-o punga de plastic pentru alimente si zdrobeste-o cu ajutorul unui sucitor pana devine si mai fina (sau poti folosi un mojar).
- Pastreaza pudra intr-un borcan pentru condimente, inchis ermetic.
Asta e tot!
Sursa: www.food52.com