Sparanghelul este, fara doar si poate, vedeta incontestabila a lunii aprilie. Versatil si plin de nutrienti, sparanghelul detine un loc fruntas in topul fructelor si legumelor care contin substantele benefice care lupta impotriva cancerului. Nu ai niciun motiv sa-l ocolesti, mai ales ca incepe sa-si faca loc pe tarabele din piete si magazine.
Pune-l in salate, gateste-l la cuptor, la gratar sau foloseste-l ca ingredient in supe creme – te vei bucura de aroma lui deosebita si de proprietatile sale nutritive incredibile.
Cum sa cumperi sparanghel:
Cauta sa cumperi sparanghel cat mai proaspat. Alege intotdeauna firele de sparanghel ferme, in culori vibrante, fara pete maronii sau alte imperfectiuni.
Cum sa-l pastrezi:
Sparanghelul se consuma proaspat. Daca nu ai cum sa-l gatesti imediat ce l-ai cumparat, pune-l la frigider, in picioare intr-un borcan, cu radacinile in apa, cu varfurile acoperite lejer intr-o punga de plastic. Va rezista pana la o saptamana in stare perfecta. Daca apa devine neclara, schimb-o.
Cum sa-l gatesti:
Incearca cele mai bune retete cu sparanghel: