1. Yuanyang — China
Aceasta specialitate este populara in mai multe parti ale Chinei, in special in Hong Kong. Se face amestecand 3 parti de cafea si 7 parti de ceai neagru cu lapte. Initial, Yuanyang se servea doar la cafenele, dar in prezent se gaseste si in meniurile restaurantelor.
Foto: Dailymeal
2. Cortado — Spania/Portugalia/ Columbia
Un cortado este un espresso cu foarte putin lapte cald. Este asemanator cu caffe macchiato din Italia.
Foto: Instagram
3. Wiener Melange — Austria
Aceasta specialitate vieneza este foarte asemanatoare cu cappuccino. Este facut din doua shoturi de espresso cu lapte si spuma de lapte.
Foto: Dailymeal.com
4. Café de Olla — Mexic
Este cafea preparata in oale de lut, care ii dau o aroma speciala. Contine si scortisoara, care o indulceste discret.
Foto: Dailymeal.com
5. Kopi Susu Panas — Malaezia
Britanicii au introdus cafeaua in Malaezia la inceputul secolului al 19-lea, insa stilul in care se consuma aici este unul intens si dulce. Se foloseste o cafea tare si se amesteca cu lapte condensat.
Foto: Dailymeal.com
6. Cafeaua turceasca
Este cafeaua la ibric, facuta din boabe proaspat macinate, fierte intr-un vas din cupru numit "cezve". Se toarna intr-o cana mica si se serveste fierbinte, cand zatul se asterne la fund.
Foto: Dailymeal.com
7. Cafeaua filtrata indiana
Cunoscuta si sub termenul de kaapi, cafeaua indiana este facuta din boabe proaspat macinate, cu lapte si cicoare. Este preparata intr-un recipient metalic cu doua cupe circulare, din care iese o cafea intensa.
Foto: Dailymeal.com
8. Espresso Romano — Italia
Cafeaua este treaba serioasa in Italia, in special in Roma, unde espresso este regele. Aici au si luat nastere o multime de bauturi pe baza de espresso. Trebuie sa incerci un shot de espresso servit cu o felie de lamaie, care te umple de energie.
Foto: Dailymeal.com