Ingrediente:

  1. Coji de ceapa rosie (de la 12-13 cepe)
  2. 4 ½ cani de apa
  3. 3 linguri de otet
  4. Ulei de masline
  5. 12 oua fierte, tari (albe sau maro deschis)

 

Cum procedezi:

  1. Pune apa, otetul si cojile de ceapa intr-o oala suficient de mare incat sa poti amesteca cu lejeritate. Asigura-te ca ai scufundat in apa toate cojile. Lasa totul pe foc mare, pana cand apa da in clocot.
  2. Da focul la minimum, acopera oala cu un capac si lasa la fiert inca 30 de minute.
  3. Strecoara lichidul obtinut printr-o sita fina si lasa-l la racit 10 minute, astfel ca atunci cand vei scufunda ouale in el, acestea sa nu se gateasca mai mult decat sunt deja.
  4. Pune ouale, unul cate unul, cu ajutorul unei linguri mari, in vopseaua naturala obtinuta. Asigura-te ca lichidul acopera oul in totalitate. In cazul in care mai este nevoie de lichid, mai adauga putina apa.
  5. Lasa ouale in lichid 30 de minute pana la o ora, in functie de cat mult timp ai la dispozitie pentru aceasta activitate. Cu cat le vei lasa mai mult in vopsea, cu atat mai inchise la culoare vor fi.
  6. Scoate ouale din lichid, lasa-le la racit (daca mai este nevoie) si la uscat.
  7. Dupa ce ouale s-au uscat complet, toarna cateva picaturi de ulei de masline pe un prosop de hartie si lustruieste-le cu acesta.

Poti pastra ouale fierte si colorate in frigider pana la o saptamana.

Sarbatori fericite!