Ingrediente:
- Coji de ceapa rosie (de la 12-13 cepe)
- 4 ½ cani de apa
- 3 linguri de otet
- Ulei de masline
- 12 oua fierte, tari (albe sau maro deschis)
Cum procedezi:
- Pune apa, otetul si cojile de ceapa intr-o oala suficient de mare incat sa poti amesteca cu lejeritate. Asigura-te ca ai scufundat in apa toate cojile. Lasa totul pe foc mare, pana cand apa da in clocot.
- Da focul la minimum, acopera oala cu un capac si lasa la fiert inca 30 de minute.
- Strecoara lichidul obtinut printr-o sita fina si lasa-l la racit 10 minute, astfel ca atunci cand vei scufunda ouale in el, acestea sa nu se gateasca mai mult decat sunt deja.
- Pune ouale, unul cate unul, cu ajutorul unei linguri mari, in vopseaua naturala obtinuta. Asigura-te ca lichidul acopera oul in totalitate. In cazul in care mai este nevoie de lichid, mai adauga putina apa.
- Lasa ouale in lichid 30 de minute pana la o ora, in functie de cat mult timp ai la dispozitie pentru aceasta activitate. Cu cat le vei lasa mai mult in vopsea, cu atat mai inchise la culoare vor fi.
- Scoate ouale din lichid, lasa-le la racit (daca mai este nevoie) si la uscat.
- Dupa ce ouale s-au uscat complet, toarna cateva picaturi de ulei de masline pe un prosop de hartie si lustruieste-le cu acesta.
Poti pastra ouale fierte si colorate in frigider pana la o saptamana.
Sarbatori fericite!