1. Alege salata de baza si da-i culoare
Pe langa salata verde, rucola, varza Kale sau spanac, poti sa-ti mai pui si alte alimente precum broccoli, germeni, avocado, castraveti. Urmatorul pas este sa adaug culori in farfurile. De la morcovi, ceapa, rosii sau ardei, poti pune orice iti place.
2. Adauga alimente crocante
Pentru un plus de savoare, orice salata are nevoie si de alimente "vedeta". Combina texturi diferite si adauga mere, nuci, alune sau seminte. Daca nu ai incercat inca nucile intr-o salata, nu stii ce pierzi. Nu sunt doar satioase si gustoase, dar dau si o aroma aparte salatelor. Si, sa nu uitam, sunt pline de grasimi sanatoase.
3. Nu uita de proteine
Ca sa fie satioasa, ai nevoie si de proteine. Creveti, somon, sau carne de pui, indiferent ce ai alege, acestea iti vor tine de foame pana la urmatoarea masa. Daca ai un program incarcat, adauga si superalimente care sa te tina in forma toata ziua: seminte de in, seminte de susan, avocado.
4. Foloseste dressing-ul potrivit
Uita de clasicul amestec - pui sare, piper, otet si ulei. Dressing-urile gustoase sau sosurile de salata facute acasa sunt cea mai buna optiune. In comparatie cu cele deja ambalate, pe care le gasesti la magazin, nu au atatea grasimi, calorii sau sare. In plus, in dressingurile gata pregatite vei gasi ulei de o mai proasta calitate, arome artificiale, coloranti si E-uri. Iti dam 5 retete de dressinguri delicioase cu care sa-ti transformi salatele.
Vezi aici retete de salata!
Sursa: reciperehab.com