Pentru a umple un piept de pui, trebuie doar sa tai un “buzunar” in care sa adaugi umplutura. Aceasta taietura trebuie sa fie destul de adanca cat sa tina umplutura, dar nu atat de larga incat aceasta sa cada in timpul gatirii. Din acest motiv, cel mai bine ar fi sa folosesti un piept de pui cat mai mare, pentru a avea un control mai bun asupra suprafetei de taiere. Hai sa vedem exact cum trebuie sa procedam.

De ce ai nevoie?

4 bucati de piept de pui fara piele

Sare

Cutitul bucatarului

Tocator

Cum procedezi?

1. Pune pieptul de pui pe tocator. Tine o mana pe el si baga usor varful cutitului in cea mai groasa parte a pieptului, pe lateral.

2. Fa o taietura de cca. 6-7 centimetri in interiorul pieptului, apoi taie de-a lungul bucatii de carne (circa. 3 sferturi din pieptul de pui), cat sa creezi un “buzunar”. Continua cu celelalte bucati de piept.

3. Usuca pieptul de pui pe toate partile cu ajutorul unui prosop de hartie. Asezoneaza-l cu sare pe toate partile (inclusiv pe interior) si e gata sa fie umplut cu orice iti doresti.