Regula de baza este sa ii asiguri copilului mai multe mese pe zi, in portii mici. In plus, este necesar ca un copil sa bea multa apa si sa manance fructe si legume zilnic, desi nu este tocmai tentant pentru cei mici. Personajele negative ale dietei unui copil sunt produsele cu continut mare de zahar, rafinate, mancarurile procesate si aditivii. Ai grija de fiecare data cand cumperi ceva pentru copilul tau si uita-te pe eticheta.
Asigura-te ca iti inveti copilul de la o varsta frageda sa nu sara niciodata peste micul dejun. Acesta este atat de important incat pana si un ou fiert cu paine prajita este mai bun si sanatos decat nimic.
Grasimile Omega-3 joaca si ele un rol de baza intr-o dieta sanatoasa si se regasesc cel mai la indemana in carnea de peste. Beneficiile majore ale acestor grasimi sunt imbunatatirea semnalelor transmise intre creier si restul partilor corpului, cresterea puterii de concentrare si cresterea abilitatilor de invatare. Asadar, invata-l pe copilul tau sa manance somon si fructe de mare, dar si nuci si seminte de in.
Pe langa grasimile de mai sus, este important si aportul de fier si zinc pe care il au preparatele din dieta copiilor. Un nivel optim al acestora contribuie la reducerea simptomelor de hiperactivitate. Cel mai bine este sa il intrebi pe medicul pediatru care este aportul zilnic pentru copilul tau.
Dar nu uita, cel mai important este sa il inveti pe cel mic, inca de la o varsta frageda, cu un meniu variat, cu diferite tipuri de carne, legume, fructe si lactate!