1. Atunci cand gatesti, oregano proaspat este intotdeauna de preferat – are o aroma mai intensa decat in varianta uscata. Taie-i tulpina si foloseste frunzele.
2. Daca ai ramas fara oregano si reteta il cere, il poti inlocui cu busuioc sau cimbru.
3. Oregano merge de minune in orice preparat ce contine rosii. Se potriveste si pe langa carne si legume, in pizza, peste broccoli si conopida sau in omlete. Tine minte doar sa-l adaugi la sfarsit, ca sa-si pastreze aromele intense.
4. Cand folosesti oregano uscat, freaca-l putin in palme inainte sa-l pui in mancare. Astfel, acesta isi va elibera uleiurile esentiale si aroma.
5. Foloseste oregano proaspat pentru preparate pe baza de fructe de mare. Daca gatesti sosuri sau carne.legume la cuptor, foloseste oregano uscat.
6. Cand cumperi oregano proaspat, cauta frunze cat mai intens colorate, cu tulpini ferme. Tine-l la frigider invelit in prosoape de hartie sau pune-l la concelator in cuburi de gheata. Oregano uscat se mentine departe de lumina si caldura si isi mentine aromele pana la 6 luni.
Incearca si retete cu oregano.