Pentru cine nu este familiarizat cu numele, Simbio era un mic bistro in Centrul Vechi al Capitalei, care s-a mutat recent intr-o vila veche, de la inceputul secolului 20, de pe strada Negustori. Restaurantul, acum foarte incapator, serveste micul dejun la orice ora din zi si are un meniu urban, foarte apetisant.
Merita mentionat si faptul ca proprietarii au decis sa-l faca in proportie de 100% spatiu pentru nefumatori. Cei care isi doresc sa fumeze o pot face afara sau in barul de la demisol, amenajat in stil industrial.
Cristiana, o tanara care gateste la Simbio in loc sa fie arhitecta, ne-a preparat un burger vegetarian din quinoa, pe care te provocam sa-l incerci si acasa.
Ingrediente pentru 4 portii:
Pentru chifle
- 250g faina
- 100ml lapte
- 30g unt topit
- 5g sare
- 1 ou
- 1 lingura de miere
- 12g drojdie proaspata
Pentru burgerul de quinoa
- 240g quinoa
- 130g mei
- 160g naut
- 400g mix de legume (dovlecei, ceapa, ciuperci)
- 5g sare
- 2g piper
- 10 ml ulei de floarea soarelui
- 1 avocado
- 2 rosii
- 4 frunze de salata
Pentru dressing:
- 130ml Iaurt grecesc 10% grasime
- Menta proaspata
- Ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
Se cerne faina prin sita fina intr-un bol mare si se pregateste amestecul ingredientelor ude (lapte, oua, miere).
Se incorporeaza in faina, drojdia lasata la dospit, se framanta bine dupa care se adauga amestecul de ingrediente ude.
Se framanta pana se obtine o sfera care se lasa la cald pana isi dubleaza volumul. Se intinde aluatul si cu ajutorul unui inel de patiserie se taie chiflele. Se coc la 120 garde celsius 20 de minute pana devin aurii.
Se caleste in ulei de floarea soarelui amestecul de legume tocate marunt.
Quinoa si meiul se fierb in supa de legume si se lasa la racit.
Se amesteca quinoa, meiul si legumele, se formeaza burgerii si se dau printr-un strat de faina. Se prajesc in ulei de floarea soarelui 2 minute pe fiecare parte.
Avocado si rosiile se taie felii. Se taie chiflele in doua si se ung cu sos de iaurt, pe baza se pune burgerul, apoi felii de avocado si rosii, apoi frunza de salata si capacul.
Se serveste alaturi de o salata verde cu rosii cherry si dressing vinaigrette.
Acesta este un produs vegetarian – pentru varianta vegana se inlocuieste sosul de iaurt cu mustar si se foloseste chifla normala.
Foto: Teodora Maftei