Ingrediente (cca. 4-5 portii de paste):
- 2 cani de faina din grau (280 de grame)
- ½ lingurita de sare
- 3 oua
Metoda de preparare:
- Pune sarea si faina in bolul robotului de bucatarie. Pulseaza de cateva ori pana se omogenizeaza.
- Sparge ouale si adauga-le peste faina.
- Da totul la blender timp de 30-60 de secunde, pana cand aluatul incepe sa devina compact.
- Daca aluatul nu se incheaga dupa un minut si pare usor faramicios, adauga o lingurita de apa si amesteca-l din nou. Repeta procedeul pana cand capata forma dorita.
- In cazul in care aluatul este lipicios si ramane pe peretii bolului, adauga o lingura de apa si amesteca iar.
- Cand aluatul a capatat forma dorita, scoate-l din robotul de bucatarie. Framanta-l usor si da-i forma unei bile pufoase.
Presara deasupra aluatului putina faina si pune-l intr-un bol. Acopera-l cu o folie de plastic si lasa-l sa se odihneasca la temperatura camerei timp de cel putin 30 de minute. Dupa aceea, aluatul este numai bun de manevrat. :-)
Pofta mare!