Mango este un fruct suculent si foarte aromat. Dincolo de gustul sau intens, contine peste 20 de vitamine si minerale diferite, antioxidanti si un mix de fitonutrienti care previn bolile cronice. Iar vestea buna este ca il gasesti pe rafturile supermarketurilor pe toata durata anului.
Pentru ca este foarte alunecos dupa ce il cureti de coaja, invata cum sa-l manuiesti corect fara sa te tai sau sa-l irosesti. Exista doua metoda:
Prima metoda: curata-l de coaja si taie-l felii. Mango are un miez tare care trebuie ocolit atunci cand ii tai pulpa. Acesta nu este rotund, ci plat.
A doua metoda: nu-l curata de coaja. Taie-l din ambele parti ale miezului, apoi, cu un cutit, taie-i miezul in linii perpendiculare, astfel incat sa obtii cubulete. Impinge-le in afara si mananca-le direct.
Urmareste si video-ul de mai jos:
Acum ca ai invatat cum sa cureti un mango, iti recomandam si cateva retete cu mango absolut delicioase: