Alexandru Tudor, cu o experienta in bartending de 4 ani, a mixat maiestria prezentarii vinului cu indemanarea servirii berii si a ocupat locul I in cadrul celor doua etape, Bere si Somelier in cadrul Barmaniada 2013.
La etapa de Bere, el a preparat un cocktail folosind Bols Genever pentru caracterul aromat, suc de lamaie, sirop de zahar si bere Grolsch.
Oana Donos si Marian Aldoiu, castigatorii locurilor II si III la etapa de Bere, au imbinat cu creativitate cele mai diverse ingrediente, astfel incat sa creeze concepte autentice pentru cocktail-urile lor. Inspiratia lui Marian s-a regasit in preferinta lui pentru strugurii tomnatici. El a folosit struguri, aperol, menta, vodka si fresh de lamaie in mixul cu berea Ursus. Iar Oana a ales sa foloseasca ardei iute rosu, sirop de soc, busuioc si fresh de lamaie, alaturi de bere.
Publicul a putut degusta toate cocktail-urile create cu pasiune de barmani. Printre preferatele celor prezenti a fost si bautura pregatita de Andrei Unguras, Marele Alb. El a suprins prin folosirea unui ingredient inedit, albusul de ou, pe care l-a mixat cu bitter Angostura si vin Jidvei pentru complexitate. Acestea au completat gustul berii negre Ursus.
Un alt cocktail apreciat a fost cel preparat de Cosmin Tintarean. El a balansat aromele amarui de bere cu o miere din nectar de zmeuris, frunze de menta, fresh de lamaie si rom vechi de 12 ani.
Ursus Breeze este creatia lui Silviu Popa. El a folosit lichior premium cu flori de soc, St. Germain, menta si fresh de lime.
Iar Flaviu Odorhean a mixat bucati mari de sare cu busuioc, bitter Angostura si fresh de portocale pentru a pune in valoare gustul deosebit al berii.