Avem cateva trucuri pe care ti le impartasim astazi pentru a-i surprinde pe cei dragi cu un piure de cartofi fin si deosebit. Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru prepararea acestuia.
Ingrediente:
2 kg de cartofi albi/galbeni
4 lingurite de sare
1 cana si ½ de lapte
½ cana de smantana pentru gatit
1 catel de usturoi
250g de unt nesarat
rozmarin
piper
Mod de preparare:
- Curata cartofii si pune-i la fiert intr-o oala cu apa rece (astfel incat apa sa ii acopere). Adauga 2-3 linguri de sare in apa si asteapta pana cand aceasta atinge punctul de fierbere.
- Redu flacara si lasa cartofii la fiert aproximativ 30-35 de minute pana cand acestia se inmoaie suficient pentru a-i pasa.
- Scurge cartofii de apa si trece-i rapid pe sub un jet de apa rece, apoi lasa-i in oala goala, sa se usuce putin.
- Incalzeste laptele, smantana pentru gatit, usturoiul (pisat) si rozmarinul intr-o oala mica cam 5-6 minute.
- Paseaza cartofii calzi cu un aparat special de pasat. Adauga untul si cele 4 lingurite de sare. Strecoara compozitia cu lapte si smantana printr-o sita fina si adaug-o si pe aceasta in piure (treptat, cate ½ de cana o data). Incalzeste totul la foc mic si amesteca cu o spatula, de sus in jos.
- Serveste piureul si macina putin piper proaspat peste el.
Pofta buna!