Avem cateva trucuri pe care ti le impartasim astazi pentru a-i surprinde pe cei dragi cu un piure de cartofi fin si deosebit. Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru prepararea acestuia.

 

Ingrediente: 

2 kg de cartofi albi/galbeni

4 lingurite de sare

1 cana si ½ de lapte

½ cana de smantana pentru gatit

1 catel de usturoi

250g de unt nesarat

rozmarin

piper

 

Mod de preparare:

  1. Curata cartofii si pune-i la fiert intr-o oala cu apa rece (astfel incat apa sa ii acopere). Adauga 2-3 linguri de sare in apa si asteapta pana cand aceasta atinge punctul de fierbere.

  2. Redu flacara si lasa cartofii la fiert aproximativ 30-35 de minute pana cand acestia se inmoaie suficient pentru a-i pasa.

  3. Scurge cartofii de apa si trece-i rapid pe sub un jet de apa rece, apoi lasa-i in oala goala, sa se usuce putin.

  4. Incalzeste laptele, smantana pentru gatit, usturoiul (pisat) si rozmarinul intr-o oala mica cam 5-6 minute.

  5. Paseaza cartofii calzi cu un aparat special de pasat. Adauga untul si cele 4 lingurite de sare. Strecoara compozitia cu lapte si smantana printr-o sita fina si adaug-o si pe aceasta in piure (treptat, cate ½ de cana o data). Incalzeste totul la foc mic si amesteca cu o spatula, de sus in jos.
  6. Serveste piureul si macina putin piper proaspat peste el.

 

Pofta buna!