1. Adauga smantana pentru gatit chiar la final.

Atunci cand pregatesti supe care contin smantana pentru gatit este de preferat sa eviti congelarea lor. Lactatele tind sa se “branzeasca” dupa decongelare si reincalzire. Exista totusi o solutie simpla. Congeleaza preparatul inainte de a-i pune smantana. Pe aceasta o poti adauga exact atunci cand vrei sa o incalzesti si sa o consumi pe loc. 

 

2  Fara paste.

Evita pastele scurte, dar si taiteii atunci cand prepari supe pe care vrei sa le congelezi. Acestea nu isi pastreaza textura in urma decongelarii si pot transforma un preparat delicios intr-un mic dezastru.

 

3. Uita de ingredientele pe care in mod normal le-ai adauga in ultimele 5 minute.

Fie ca vorbim de oua, verdeturi tocate sau otet, este de preferat ca acestea sa fie adaugate tot dupa ce ai decongelat portia de supa. Astfel, aceasta va avea un gust mult mai proaspat.

 

4. Nu gati legumele pana la capat.

Atunci cand pregatesti supa, tine cont sa gatesti legumele mai putin decat ai face-o in mod normal. Sfatul este valabil mai ales pentru supele care contin cartofi. Tine cont de el pentru a te asigura ca nu te alegi cu legume moi si sfaramicioase dupa decongelare.

 

5. Congeleaza portii mici.

Astfel vei putea sa decongelezi si sa consumi rapid doar cate o portie sau doua atunci cand iti e pofta, iar celelalte portii isi vor pastra calitatea intacta pentru o data viitoare.