Cand spui deserturi bune te gandesti imediat la Franta, tara in care s-au nascut cele mai bune prajituri. Cu un desert frantuzesc pe masa, cu siguranta nu dai gres. Unele sunt adevarate opere de arta si cer timp, rabdare si pricepere. Altele, desi atat de simple, sunt desavarsite prin gust. Indiferent pe care il alegi, toate sunt o provocare.
Noi iti propunem noua retete clasice pe care sa le testezi la tine in bucatarie.
Incepe cu unul dintre cele mai simple, dar si cele mai apreciate deserturi: Crepe Suzette. Clatitele inecate in sosul dulce acrisor de unt cu arome de portocala fascineaza gurmanzii. Avem cea mai buna reteta, desavarsita de cel mai bun patiser al Frantei, Nicolas Boussin. O gasesti AICI.
Daca ai trecut de prima reteta, poti continua cu una la fel de simpla: clafoutis cu cirese. Un desert traditional frantuzesc in care vei savura din plin fructele de vara. Gasesti toate secretele lui AICI.
Un pas inainte si te vei simti pregatit sa faci un crème brulee ca la carte. Iti dam reteta pas cu pas AICI.
Inca un desert clasic al cofetariei franceze demn de incercat este celebra tarta intoarsa: tarte tatin, inventata din greseala, dar atat de gustoasa. Ai cea mai buna reteta de tarte tatin cu mere AICI.
Chiar si pentru cei mai priceputi, patiseria franceza poate fi o provocare. Testeaza-ti dexteritatea si iscusinta cu un Croque en bouche, un celebru turn de choux-uri umplute cu crema de vanilie, lipite intre ele cu zahar caramelizat. Iti dam reteta si iti spunem secretele AICI.
Si tot in categoria dulciuri irezistibile dar dificile, testeaza macarons, micile fursecuri care au cucerit intreaga lume.
La final ti-am lasat trei deserturi frantuzesti din categoria celor clasice, care iti vor starni pofta si te vor face sa le gatesti mai des.