Christmas Punch
Aceasta bautura a aparut initial in India, iar la inceputul secolului al XVII-lea, reteta a fost preluata si de Anglia. Numele acestui cocktail provine din limba Hindi – “panch”, care inseamna “cinci” si vine de la numarul de ingrediente folosite initial pentru prepararea acestei bauturi – alcool, zahar, lamaie, apa, ceai sau condimente.
Ingrediente:
- 500 ml tuica de prune
- 250 ml afinata
- 4 mere caramelizate la cuptor
- 2 l ceai de fructe uscate
- 2 bete de scortisoara
- 300 ml fresh lime
- 250 ml sirop de zahar
- 100 gr menta
- 2 kg mere
- 200 gr fructe de padure uscate
- 200 gr fructe de padure
Christmas shot
Un shot pe care sa-l bei cu prietenii inainte de petrecerea de Craciun. Este in cele trei culori ale sarbatorii: rosu, verde si alb.
Ingrediente
- 10 ml Grenadine
- 20 ml lichior de menta
- 10 ml lichior de iaurt
Christmas Tea Toddy
Ingrediente:
- 300 ml vodca infuzata cu scortisoara, vanilie si anason
- 20 gr extract de ceai negru
- 1 litru de lapte infuzat cu artar/caramel
Sherry Butter
Ingrediente:
- 80 ml vin rosu
- 20 ml Cherry Brandy
- 20 ml piure fructe de pădure/ sirop de fructe de padure
- ½ buc lamaie
Se amesteca ingredientele de mai sus si se consuma cu un platou de branzeturi
Eggnog
Ingrediente:
- 160 ml rom
- 4 oua de prepelita / 2 oua de gaina
- 40 gr zahar vanilat
- 120 ml lapte
- 120 ml frişcă lichidă
- 4 bete scortisoara
- Nuca rasa