Christmas Punch

Aceasta bautura a aparut initial in India, iar la inceputul secolului al XVII-lea, reteta a fost preluata si de Anglia. Numele acestui cocktail provine din limba Hindi – “panch”, care inseamna “cinci” si vine de la numarul de ingrediente folosite initial pentru prepararea acestei bauturi – alcool, zahar, lamaie, apa, ceai sau condimente. 

Ingrediente:

  • 500 ml tuica de prune
  • 250 ml afinata
  • 4 mere caramelizate la cuptor
  • 2 l ceai de fructe uscate
  • 2 bete de scortisoara
  • 300 ml fresh lime
  • 250 ml sirop de zahar
  • 100 gr menta
  • 2 kg mere
  • 200 gr fructe de padure uscate
  • 200 gr fructe de padure


Christmas shot 

Un shot pe care sa-l bei cu prietenii inainte de petrecerea de Craciun. Este in cele trei culori ale sarbatorii: rosu, verde si alb. 

Ingrediente

  • 10 ml Grenadine
  • 20 ml lichior de menta
  • 10 ml lichior de iaurt
Se combina in aceasta ordine, cu mare grija - bauturile nu trebuie sa se amestece, ci sa se aranjeze in straturi. Ca sa iti iasa, foloseste-te de o lingurita pentru a le turna.
 
 

Christmas Tea Toddy

Ingrediente:

  • 300 ml vodca infuzata cu scortisoara, vanilie si anason
  • 20 gr extract de ceai negru 
  • 1 litru de lapte infuzat cu artar/caramel


Sherry Butter 

Ingrediente: 

  • 80 ml vin rosu

  • 20 ml Cherry Brandy

  • 20 ml piure fructe de pădure/ sirop de fructe de padure

  • ½ buc lamaie

Se amesteca ingredientele de mai sus si se consuma cu un platou de branzeturi


Eggnog 

Ingrediente:

  • 160 ml rom
  • 4 oua de prepelita / 2 oua de gaina
  • 40 gr zahar vanilat
  • 120 ml lapte
  • 120 ml frişcă lichidă
  • 4 bete scortisoara
  • Nuca rasa
Bate ouale cu zaharul, apoi adauga laptele si frisca. Dupa ce s-au omogenizat, adauga alcoolul si nuca rasa. 
 
 
Sursa retete: Barmania