Nu fierbe prea multe oua in acelasi timp

Daca pui la fiert ouale reci, scoase direct din frigider, sau daca aglomerezi oala cu prea multe oua, sunt sanse mari sa le spargi coaja. Iti recomandam sa folosesti o oala mare si sa fierbi ouale intr-un singur strat. Dupa ce apa a fiert, inchide focul si lasa ouale sa stea in oala, acoperite cu un capac, timp de 10-15 minute.

Nu folosi oua prea proaspete

Stiai ca ouale foarte proaspete se decojesc mai greu dupa ce sunt vopsite? Te sfatuim sa cumperi ouale pentru Paste cu circa o saptamana inainte sa le vopsesti. Dupa ce le-ai scos din apa fiarta, le poti pune intr-un vas cu gheata pentru a le opri din procesul de gatire si pentru ca va fi mai usor sa le decojesti ulterior.

Nu uita sa pregatesti “blatul de lucru”

Nu trebuie sa uiti ca vopseaua pateaza, asa ca recomandarea noastra este sa folosesti o fata de masa veche (de preferat, una pe care nu o mai folosesti) pe care sa o pui peste suprafata de lucru. Bineinteles, poti apela si la ziare sau foi de hartie, dar verifica daca nu cumva sunt prea subtiri si vopseaua nu poate trece prin ele. Succes!

Nu uita de otet

Ai ramas fara otet, dar continui sa vopsesti ouale gandidu-te ca nu e o problema atat de mare. Chiar daca nu observi de la bun inceput, otetul are rolul de a face vopseaua sa adereze pe suprafata oului. Asadar, pentru culori intense, foloseste tot timpul cel putin o lingurita de otet cand vopsesti ouale.

Nu incerca sa amesteci doua culori diferite

Aproape de fiecare data, acest experiment nu are un rezultat tocmai fericit. Cele doua culori se vor amesteca in niste nuante ciudate. Chiar daca suna ciudat, o metoda cu rezultate mai bune este cea care implica spuma de ras si colorantul alimentar. 

 

 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE: