Meniul de la Meze Taverna a fost conceput de Georgios Kritos, cotat ca unul din cei mai buni bucatari din Grecia, pe care Andrei Iusut, proprietarul restaurantului, l-a convins sa vina in Romania. El fost cel care a conceput meniul restaurantului, dar si lista de ingrediente, aduse direct din Grecia de la producatori locali.
Citeste si: MEZE Taverna, un colt grecesc in Centrul Vechi al Bucurestiului
Branza feta si untul sunt aduse din Elasona Larissa, maslinele din Kriopigi, uleiul de masline din Creta, mierea e colectata de la producatori locali din Polyhrono, pita vine din OreonastroThessaloniki, calamarii si caracatita din Marea Egee, traditionalii carnaţi Loukaniko Horiatiko sunt facuti in Poligiros Farma Zagoritis, ierburile aromatice sunt aduse din Sithonia.
Chef Georgios, despre care poti afla mai multe in acest interviu, imparte bucataria cu Gabriela Chiriac, un chef pasionat de Grecia care ii respecta cu sfintenie retetele autentice.
Ea iti propune sa incerci reteta autentica de moussakas:
Sursa reteta: Saptamana Gustului