Chef David a ales sa gateasca un tartar de somon cu valeriana proaspata. Ingredientele de mai jos sunt pentru 4 persoane, iar durata este... mult mai mica decat ai crede :)
Ingrediente:
- 600 gr filet de somon crud, proaspat
- sucul unei lamai intregi
- 100 gr ceapa verde
- 80 gr marar
- 1 lingura de ketchup
- 1 lingura de otet balsamic
- 3 linguri de ulei de masline asezonat cu sare si piper
Mod de preparare:
Pentru inceput, Chef David Contant recomanda sa invelesti somonul intr-un prosop de hartie, ca sa-i inlaturi excesul de apa.
Apoi, taie somonul in cubulete.
Pana il asamblezi in farfurie, pune somonul intr-un vas de inox, plasat deasupra altuia mai mare, plin de gheata.
Taie foarte fin ceapa verde si mararul si pune-le peste somon.
Stoarce aici lamaia si adauga si ketchupul. Amesteca bine toate ingredientele.
Spala valeriana si usuc-o intr-o strecuratoare de salata (salad spinner). Asezoneaz-o lejer cu ulei de masline si otet balsamic si amesteca bine, cu mana.
Monteaza tartarul de somon pe o farfurie si aranjeaza deasupra valeriana. Stropeste-o cu inca putin otet balsamic.
Secretul lui Chef David pentru un plus de prospetime este un strop de cloforila.
Serveste preparatul proaspat. Bon appetit!
Chef: David Contant
Restaurant: Iconic Food Wine & Design
Fotografii: Teodora Maftei