Chef David a ales sa gateasca un tartar de somon cu valeriana proaspata. Ingredientele de mai jos sunt pentru 4 persoane, iar durata este... mult mai mica decat ai crede :)

Ingrediente:

  • 600 gr filet de somon crud, proaspat
  • sucul unei lamai intregi
  • 100 gr ceapa verde
  • 80 gr marar
  • 1 lingura de ketchup
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 3 linguri de ulei de masline asezonat cu sare si piper

Mod de preparare:

Pentru inceput, Chef David Contant recomanda sa invelesti somonul intr-un prosop de hartie, ca sa-i inlaturi excesul de apa.

Apoi, taie somonul in cubulete.

Pana il asamblezi in farfurie, pune somonul intr-un vas de inox, plasat deasupra altuia mai mare, plin de gheata.

Taie foarte fin ceapa verde si mararul si pune-le peste somon.

Stoarce aici lamaia si adauga si ketchupul. Amesteca bine toate ingredientele.

Spala valeriana si usuc-o intr-o strecuratoare de salata (salad spinner). Asezoneaz-o lejer cu ulei de masline si otet balsamic si amesteca bine, cu mana.

Monteaza tartarul de somon pe o farfurie si aranjeaza deasupra valeriana. Stropeste-o cu inca putin otet balsamic.

Secretul lui Chef David pentru un plus de prospetime este un strop de cloforila.

Serveste preparatul proaspat. Bon appetit!

Chef: David Contant
Restaurant: Iconic Food Wine & Design
Fotografii: Teodora Maftei