Are dulceata cepei, dar are bulbul alcatuit din mai multi catei, cu gust si miros de usturoi. Si, cel mai interesant este ca ia doar ce e mai bun de la acestea, pentru ca nu lasa o respiratie urat mirositoare. Ce poti sa vrei mai mult?
Salota este foarte apreciata in Franta si in Asia. Francezii o folosesc in sosuri, dressinguri, in vinegreta, in placinte, dar si pentru un plus de savoare in mesele simple de peste zi. In Asia, salota intra in fiecare reteta, de la tot felul de supe la specialitati din peste.
Ce trebuie sa stii cand gatesti cu salota:
Aroma salotei este mult mai dulce si mai discreta decat cea a cepei, asa ca, daca o reteta cere salota, nu este recomandat sa o inlocuiesti cu ceapa pentru ca nu vei obtine acelasi efect.
Salota are un continut mai mic de apa decat ceapa, ceea ce inseamna ca trebuie gatita cu mai multa atentie. Atentie mare, salota se caramelizeaza rapid si se poate arde foarte usor. Este important sa o calesti la foc mic.
Salota se pastreaza ca si ceapa – intr-un loc racoros, uscat, bine aerisit.
Iti recomandam sa o incerci in cat mai multe retete. Spor la gatit!