“Tot timpul imi place sa ma bucur la maximum de mancare si asta inseamna sa ma gandesc la ce as vrea sa gatesc cu mult timp inainte de a o face. Imi place sa savurez idei si sa ma gandesc la posibilitati”, a scris Nigella Lawson.

Capul de afis al meniului propus este pulpa de miel la cuptor, unsa bine cu o pasta din verdeturi. Ca alternativa mai rapida, Nigella propune o pulpa dezosata de miel cu foi de dafin si otet balsamic.



Pentru cei care prefera o masa de Paste mai light, Nigella precizeaza ca mielul poate fi folosit si intr-o salata cu rodii si menta. Si nu in ultimul rand, pe lista preparatelor din carne de miel sunt incluse si coastele la cuptor, cu chimen si seminte.

 

Nigella a prezentat si doua variante pentru publicul american, unde sunca afumata este preparatul vedeta al mesei de Paste. Asadar, pentru curiosi avem sunca in sos de cola, iar pentru traditionalisti, sunca in glazura de melasa.

Si pentru ca la masa de Paste nu poate lipsi desertul, Nigella Lawson recomanda doua variante englezesti care ii aduc aminte de copilarie: chiflele dulci (Hot Cross Buns) si tortul Simnel. 

Bonus, pe site-ul Niggellei Lawson vei gasi si reteta tortului ei specific de Paste, un tort plin de ciocolata care nu contine faina. Nigella spune ca desi si-ar dori sa nu mai gateasca acest tort de Paste, familia ei nu ar lasa-o, asa ca este modul perfect de a incheia cina de sarbatori.