1. Painea veche 

Chiar daca au trecut si doua-trei zile de cand ai cumparat painea, inca o poti folosi. Panzanella (salata cu rosii, ceapa si bucati de paine), French toast (paine cu ou, sau friganele - cum le ziceam in copilarie) sau budinca de paine sunt doar cateva dintre variantele pe care ti le recomandam.

2. Pastele

Pastele nu ar trebui sa lipseasca din dulapul unui student. Sunt ieftine, au termen de valabilitate mare si se gatesc foarte usor. Cat despre retete, sunt nelimitate: de la cele mai simple - cu sos de rosii, cu ton si porumb etc. - pana la clasicele carbonara sau bolognese.

3. Ouale

Oul ar putea concura lejer la categoria „cel mai versatil ingredient dintr-o bucatarie”. De ce? Pentru ca poate fi preparat intr-o multime de feluri: fiert, prajit sau batut intr-o omleta. Sa nu mai spunem de salata de oua sau de o frittata delicioasa, care pot trece oricand ca un pranz sau o cina lejera.

4. Lintea

Probabil nu multi studenti au avut de-a face pana acum cu lintea. Ce trebuie sa stii este ca ea poate sta la baza unor tocane si supe delicioase, poate fi folosita intr-un burger vegetal, sau intr-o salata. In plus, este ieftina si poate fi pastrata in dulap pe termen lung.

5. Taieteii instant

Cand vine vorba de taieteii instant, nu trebuie sa ne limitam la condimentele cu care vin in ambalaj. Poti transforma o supa instant intr-una delicioasa doar prin a-i adauga cateva ingrediente simple: fie felii subtiri de carne, fie ceapa verde sau, de ce nu, un ou fiert. 

Alexandra