Ceapa rosie murata poate fi folosita in multe feluri. O poti pune in sandvisuri, in salatele de iarna, langa fripturi - da o pata de culoare mancarurilor si o textura crocanta.

Ingrediente:

  • 1 ceapa rosie ferma
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 177 ml otet
  • 1 catel de usturoi, taiat in jumatate
  • 5 boabe de piper negru
  • 5 boabe de ienibahar
  • 3 crengute de cimbru
  • 1 mic chili uscat

Pasul 1: pune 450-700ml apa la fiert. Intre timp, taie ceapa felii. Curata catelul de usturoi si taie-l in doua.

Pasul 2: dizolva zaharul si sarea. In borcanul de sticla in care vei pune ceapa, pune zaharul, sarea, otetul (otet de orez, otet de vin alb sau otet de mere) si celelalte condimente. Amesteca bine pana se dizolva.

Pasul 3: pune ceapa taiata intr-o sita, deasupra chiuvetei si toarna apa clocotita peste ea. Las-o sa se scurga bine.

Pasul 4: pune ceapa in borcane si amesteca bine sa se amestece cu celelalte ingrediente.

Pasul 5: Ceapa va fi gata de mancat dupa 30 de minute, dar este buna si dupa cateva saptamani. Totusi, gustul cel mai intens il va avea in prima saptamana.

Tips:
Pune ceapa in recipiente din sticla sau ceramica. Cele mai multe metale vor reactiona cu otetul, iar plasticul va absorbi aromele.

Sursa: thekitchn.com