Intre timp am crescut, dar copilul din noi tot mai „pofteste” la acesti bulgari...asadar, hai sa facem intrecere de data aceasta – cine prepara cei mai deliciosi bulgarasi de zapada? Iata ce iti trebuie si cum se pregatesc:
Ingrediente:
400 g ciocolata alba
100 g biscuiti pentru ceai
50 g bomboane Maltesers
50 g mini-marshmallows (gasesti aici reteta pentru marshmallows facute in casa)
50 g merisoare deshidratate
50 g paine faramitata (sau si mai bine, chec simplu faramitat)
3 linguri miere
100 g nuca de cocos razuita
Sclipici culinar – optional
Metoda de preparare:
Rupe ciocolata alba in bucati mari si deasupra unei cratite in care fierbe apa, topeste-o intr-un bol termorezistent.
Intr-un bol separat, pune biscuitii pentru ceai si bomboanele si faramiteaza-le impreuna. Apoi, adauga mini-marshmallows, merisoarele si painea faramitata (sau checul), amesteca-le putin. Adauga ciocolata topita si mierea. Amesteca-le bine pe toate.
Rastoarna nuca de cocos pe o farfurie. Luand cu o lingura din aluat – preferabil de inghetata, fiindca este sferica – trece cate un „bulgaras” prin nuca de cocos, in acelasi timp formandu-l cu mana intr-o forma cat mai apropiata de o sfera perfecta. La sfarsit, poti imprastia peste bulgarasi si sclipici culinar argintiu, pentru un efect cat mai similar cu zapada proaspata.
Intinde toti bulgarasii pe o tava cu hartie de copt, da-o la rece pentru cel putin 30 de minute si apoi bucura-te de acest deliciu!
Pofta buna!