Ingrediente:

110 g faina

1 lingura cacao

60 g migdale macinate

75 g zahar pudra

50 g ciocolata amaruie, taiata marunt sau 50 g fulgi de ciocolata neagra

40 g coaja de portocale confiata sau daca nu gasesti, 40 ml suc de portocale proaspat stors si strecurat

Coaja rasa de la o portocala mare (cumpar-o de la un comerciant de incredere si spal-o foarte bine inainte de a rade coaja)

1 ou mare la temperatura camerei

1 galbenus de ou, batut

2 ml esenta de vanilie

Un praf de nucsoara

 

Metoda de preparare:

Intr-un bol mare, amesteca urmatoarele ingrediente: faina, pudra de cacao, migdalele macinate, zaharul, ciocolata (sau fulgii de ciocolata), coaja de portocala confiata (sau sucul de portocale), coaja proaspata de portocala rasa si praful de sare. 

Odata ce ai amestecat foarte bine ingredientele de mai sus, formeaza o adancitura in mijlocul sau, in interiorul caruia adauga nucsoara, oul intreg si esenta de vanilie. Amesteca aluatul bine – va fi nevoie sa il freci cu mainile pana devine ferm.

Ruleaza aceasta coca obtinuta intr-un „cilindru” de aproximativ 15 cm lungime. Transfera-l apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o dai la cuptor timp de 30 minute, la 180 grade. Nu te speria daca se crapa putin, este normal. Important este sa coci aluatul pana cand este ferm la atingere.

Odata scos din cuptor, lasa acest mare biscuit sa se racoreasca macar un sfert de ora. Apoi, cu un cutit ascutit (si cu mare grija sa nu te ranesti), taie felii – sau biscuitii propriu-zisi – de cate 1 centimetru si jumatate.

Pune biscuitii obtinuti inapoi in tava cu hartie de copt si mai da-i la cuptor (reducand temperatura la 150 grade), timp de 30 de minute, sau pana cand observi ca devin fermi la atingere.

Pofta buna!