Baza:

  • 1 cana migdale inmuiate minim 8 ore
  • 4 smochine inmuiate cu cateva ore inainte
  • 1 lingurita pudra de cacao neindulcit (sau mai multe)

Umplutura (crema alba):

  • 2 cesti de caju inmuiate cel putin 8 ore
  • 3/4 ceasca unt de cacao topit
  • 1/3 ceasca ulei de nuca de cocos
  • 1/3 cana miere de albine
  • 1 lingura extract de vanilie sau 1 pastaie
  • Un varf de cutit de sare de Himalaya
  • 250 -300 g capsuni taiate felii

Crema de ciocolata:

  • 1/2 cana miere de albine sau sirop de agave
  • 1/2 ceasca pudra de cacao cruda
  • 1/3 ceasca unt de cacao topit
  • 1 lingura extract de vanilie sau 1 pastaie

Pasul 1: pregatirea blatului
Adaugam toate ingredientele in blender si le blendam  pana obtinem textura dorita. Se adauga aluatul intr-o forma de tort si se lasa la frigider.

Pasul 2: pregatirea umpluturii (crema alba)
Adaugam caju-ul in blender si incepem sa-l blendam. Progresiv, adaugam celelalte ingrediente, cu exceptia capsunilor. Mixam pana obtinem o crema.

Atunci cand crema este gata, scoatem inelul culinar din frigider. Deasupra blatului, punem jumatate din crema, apoi adaugam un strat de capsuni (feliate inainte).

La final acoperim capsunile cu crema ramasa.


Lasam tortul la frigider, aproximativ 3 ore, ca sa se inchege crema (nu se congeleaza).

Pasul 3: pregatirea cremei de ciocolata
Blenduim toate ingredientele pana se transforma intr-o crema de ciocolata.

Intindem crema peste tort.


Pentru decor putem opta pentru capsuni taiate, cacao nimbs sau orice alt topping ne place.


Lasam tortul la rece cateva ore dupa care il putem servi.

Tips: se mananca cu inghitituri mici si se savureaza pe indelete :)

Contact:
Adresa:
Str. Constantin Aricescu, nr. 50A, sector 1, Bucuresti
Site: www.rawcoco.ro
Facebook: RawCoco Bucuresti

Foto: Teodora Maftei