Presa franceza este un instrument extrem de versatil. Vasul sau sticla rezista la temperaturi ridicate, iar strecuratoarea sa fina poate tine departe resturile de care vrei sa scapi. Pana acum ai folosit-o doar pentru cafea, dar ii poti gasi noi intrebuintari.
• Pentru un ceai fierbinte. In loc de cafea macinata foloseste frunze de ceai si procedeaza la fel. Vei obtine un ceai perfect fara sa iti bati capul cu o strecuratoare clasica.
• Pentru spuma de lapte sau frisca. In locul apei fierbinti pentru cafea pune lapte sau smantana lichida, apoi ridica si coboara presa usor. Vei obtine rapid spuma de lapte sau frisca pentru cafeaua de dimineata.
Citeste si: Inventivi in bucatarie. 3 moduri ingenioase de a folosi tava de briose
• Pentru a clati quinoa. Daca nu ai o strecuratoare buna, cu o plasa deasa, boabele mici de quinoa se vor scurge din ea. Presa franceza rezolva problema. Adauga apa peste boabele de quinoa, scurge prin sita de la presa si repeta operatiunea pana cand apa este limpede.
• Pentru a infuza ulei sau lichior. Aceeasi sita deasa cu care este dotata presa franceza face toata treaba si in acest caz. Pune lichidul in vasul de sticla, aseaza presa, adauga ingredinetele pentru infuzie (ierburi aromatice, felii de fructe, mirodenii, condimente) si scufunda-le in lichid. Cand infuzia este gata tot ce trebuie sa faci este sa ridici presa si sita va prelua toate elementele de care vrei sa scapi.
Citeste si: Nu il tine in dulap. Afla ce poti face cu un sandwich maker in bucatarie
• Pentru a strecura supa. Atata timp cat nu vorbim de cantitati mari, o presa franceza va lucra eficient si te va ajuta sa obtii o supa foarte lipede.