1. In loc de tava de tarta
Nu e nevoie sa cumperi cercuri speciale de pastiserie pentru a face tarte frumoase. Inlocuieste inelul din metal cu unul facut din folie de aluminiu. Impatureste folie de aluminiu cat sa formezi o panglica de 1-2 cm (sau cat de inalta iti doresti tarta). Formeaza din ea un cerc in dimensiunea dorita si apoi aseaza in acest cerc aluatul de tarta.
2. Pentru legume sau peste la gratar
Nu trebuie sa iti mai strici oalele, nu mai trebuie sa pierzi timpul intorcand fiecare felie de leguma in parte si nici pestele nu se va mai lipi pe gratarul incins, daca folosesti folia de aluminiu. Pune legumele sau pestele pe o folie de aluminiu sau impacheteaza-le cu totul in ea impreuna cu condimentele favorite si vei avea o masa gustoasa, pe langa restul carnurilor pe care le pui pe foc.
3.Transforma folia intr-o palnie
Nu toata lumea are asa ceva la idemana in bucatarie si uneori e de mare ajutor. Formeaza din doua straturi de folie o palnie cu gura larga cu ajutorul careia sa poti portiona aluat de briose in tava (fara sa mai folosesti lingura), sa poti umple un pui cu diverse ingrediente, sa poti turna lichide sau zahar si faina din punga in borcanele lor fara sa mai faci mizerie pe masa.
4.Pentru tarte perfecte
Uneori e nevoie sa tii o tarta mai mult in cuptor pentru a inchega crema, dar asta s-ar putea sa rezulte in margini de crusta arse. Pentru a impiedica acest lucru imbraca marginile tartei in folie de alumniu daca dau semne ca se rumenesc prea repede.
5. Pentru a modela aluaturi in forma dorita
Daca iti doresti, de exemplu, sa servesti salata intr-un bol mai putin obisnuit, poti modela dintr-o tortilla, dintr-un aluat de foietaj sau unul de placinta un vas special. Modeleaza mai intai dintr-o folie de aluminiu forma vasului. Aseaza folia cu gura in jos pe o tava si imbraca-o prin exterior cu aluatul dorit. Pune la cuptor sa se coaca, lasa apoi sa se raceasca si vei putea folosi bolul comestibil pentru orice umpluturi iti doresti.