1. Cum sa faci ca mancarea sa arate bine
Unul din cele mai importante trucuri la care apeleaza marii bucatari este acesta: pun mancare in cantitati mici pe platouri mari - automat, aceasta va parea mai gustoasa si mai apetisanta. Mai ales daca asezi ingredientele in straturi.
2. Cum accentuezi orice fel de mancare
Adaugi un strop de aciditate. Mai exact, putina zeama de lamaie. Aceasta elibereaza aromele si face mancarea sa fie mult mai buna.
3. Cand presari sarea
Momentul este foarte important. Daca presari sare pe legume inainte sa le pui in tigaie, aceasta le absoarbe sucurile naturale. Cel mai bine este sa le sarezi la sfarsit.
4. Retetele nu trebuie urmate cu sfintenie
Nici macar retetele lor. Chefii experimentati schimba foarte des ingredientele, in functie de stare sau de ce au la indemana. Asa ca, e foarte important sa gusti mereu ce gatesti si sa mai improvizezi.
5. Un fir de verdeata schimba aspectul farfuriei
Daca vrei ca orice mancare de-a ta sa para speciala, presara niste verdeata sau niste condimente inainte sa o servesti. Acestea creeaza un contrast frumos si dau o nota aromata preparatului.
Sursa: rd.com