Potrivit studiilor japoneze, o banana coapta bine, cu coaja patata, produce o substanta numita TNF (Factor de necroza tumorala), care distruge celulele tumorale. Cu cat coaja este mai intunecata, cu atat are proprietati mai puternice anti-cancer si de intarire a imunitatii. Te-am convins sa nu le mai arunci? Iata ce poti face cu ele in bucatarie:
1. Banana bread sau paine cu banane
Nu e nici paine, nici prajitura. Seamana cu un chec, dar si cu o paine de casa. Este o creatie americana absolut delicioasa. Lectia de gatit, aici.
2. Inghetata
Nu ai nevoie de retete complicate, de masina de inghetata sau de lactate. O inghetata buna se poate prepara cu o simpla banana. Vezi aici reteta.
Citeste si: Ce poti sa faci cu fructele prea coapte. 6 idei rapide in bucatarie
3. Budinca
Doua banane coapte, 190g unt de arahide, doua iaurturi grecesti, 1 lingura de extract de vanilie, 2 banane si 4 linguri de zahar brun. Le pui pe toate intr-un blender si gata budinca.
4. Clatite din doua ingrediente
Doua ingrediente sunt suficiente pentru a obtine niste clatite delicioase pentru micul dejun sau desert: banane si oua.
5. Banane cu ciocolata
Scalda bananele congelate in ciocolata si bucura-te de cel mai rapid desert.
Sursa: spoonuniversity.com