1. Apa, uleiul si pastele
Nu e nevoie sa pui ulei in apa in care fiebi pastele. Este doar o risipa de ulei, spun bucatarii profesionisti. In schimb, trebuie sa pui sare, pentru a le da gust. Ca sa nu se lipeasca, trebuie sa le amesteci din cand in cand, iar abia cand le scoti din apa trebuie sa le pui o lingura de ulei.
2. Mancarea calda si frigiderul
Probabil respecti si tu cu sfintenie regula "pune mancarea in frigider abia dupa ce e complet racita", pe motiv ca se strica. Ei bine, poti sta linistit pentru ca problema nu e aici: daca pui mancarea fierbinte in frigider, aceasta il face sa lucreze mai greu. Insa mancarea nu are de suferit. Din contra, daca o lasi prea mult timp in bucatarie, s-ar putea sa se umple de microorganisme.
3. Tigaia de fonta si detergentul de vase
O regula nescrisa spune ca nu trebuie sa speli tigaia de vase cu detergent, nu trebuie sa o bagi in masina de spalat vase si sa o stergi rapid cu un prosop uscat. Cele doua reguli din urma trebuie respectate, insa chef George Duran, ambasador pentru compania de vase IMUSA, spune ca poti folosi putin detergent in combinatie cu apa rece. Pentru eliminarea reziduurilor lipicioase, o poti freca cu sare kosher.