Deglaseaza vasul cu apa fierbinte.
Daca ai un vas de bucatarie din otel inoxidabil sau unul din ceramica, pune-l pe foc, iar cand s-a incins, toarna in el o cana cu apa si las-o sa fiarba (poti adauga si detergent de vase). Curata zonele arse cu o lingura de lemn sau o spatula si clateste bine cu apa rece.
Foloseste otet pentru a deglasa.
Este o metoda similara cu cea de mai sus, dar vei folosi otet in loc de apa. Odata ce vasul de bucatarie este incins, adauga o cana de otet si lasa-l sa fiarba. Curata zonele arse.
Lasa vasul la inmuiat in detergent.
Pune cativa stropi de detergent in el, toarna apa fierbinte si las-o la inmuiat timp de cateva ore sau chiar peste noapte. Curata vasul cu apa calda si foloseste o spatula pentru a indeparta petele de arsura.
Freaca tigaia cu bicarbonat de sodiu.
Atentie! Acest procedeu este valabil doar pentru vasele din otel inoxidabil si pentru cele emailate (nu si pentru cele din aluminiu). Fa o pasta din bicarbonat de sodiu si apa calda (in cantitati egale) si freaca cu ea zonele de arsura. Clateste cu apa fierbinte si repeta procedeul pana cand vasul este complet curat.
Foloseste sarea.
Sarea este un alt produs abraziv care merita incercat daca ai de-a face cu un vas de bucatarie ars. Poti face o pasta din sare grunjoasa cu detergent de vase si apa fierbinte si sa incerci sa cureti usor zonele arse.