In general, gazdele se concentreaza pe prepararea unor feluri de mancare cat mai complexe, sofisticate si estetice. Dar de cate ori ai fost in vizita la cineva care pregatise cu minutiozitate si bauturile cu care v-a servit?
Ai ocazia sa vezi, asadar, cum sa pregatesti trei tipuri de punch-uri speciale pentru Craciun si sa iti impresionezi musafirii! Haide sa vedem despre ce este vorba!
1. Punch de merisoare
Este un punch care poate fi preparat in orice perioada a anului, fie ca gasesti merisoare proaspete, fie ca alegi sa le folosesti pe cele congelate, disponibile intotdeauna in marile magazine. Cu toate acestea, culoarea sa intensa – rosu sangeriu – ne duce cu gandul la Craciun, mai ales daca drept ornament ii alaturi niste crengute de brad.
Ingrediente (pentru 12 invitati):
- 1 cana de merisoare congelate
- 0.5 L vodka dupa preferinta, dar de calitate superioara
- 4 L suc de merisoare (nectar/ suc natural)
Metoda de preparare:
Intr-un bol foarte mare, special pentru punch-uri, amesteca vodka si sucul natural de merisoare. Daca nu ai un bol suficient de incapator, foloseste-te de mai multe boluri mici. Ba mai mult decat atat, in cazul in care folosesti mai multe recipiente, vei evita „coada” care se va forma la acest punch delicios.
Dupa ce ai amestecat bine lichidele, adauga si merisoarele congelate (care au rol si de cuburi de gheata) si serveste-l imediat. Nu il tine in frigider pentru mai multe zile.
2. Punch festiv din citrice
Acest punch nici macar nu prea mai are nevoie de prezentari... ce poate fi mai potrivit la o petrecere de Craciun sau Revelion, decat o bautura alcoolica impregnata cu arome de citrice?
Ingrediente (pentru 8 invitati):
- 2 cani de nectar de pere
- 4 cani suc de portocale (proaspat stors, in casa). Poti folosi portocale normale, sau portocale rosii, dupa preferinta
- 1 cana de rom
- 2 cani de apa minerala rece
- Felii de portocala pentru ornare – ai grija sa le speli foarte bine si sa le cumperi de la comercianti de incredere!
Metoda de preparare:
Plaseaza o sita fina deasupra unui bol mare pentru punch si toarna prin ea nectarul de pere si sucul de portocale proaspat stors. Chiar inainte ca invitatii sa ajunga, adauga apa minerala rece si romul.
Pregateste alaturi de bolul pentru punch niste farfuriute cu felii de portocale, pentru ca fiecare invitat sa isi adauge in pahar, dupa preferinta sa.
3. Punch special pentru Craciun
Daca pana acum te-a interesat subiectul si ai cautat reteta perfecta de bautura alcoolica pentru Craciun, te poti opri aici – cel mai gustos punch pentru aceasta sarbatoare.
Ingrediente (pentru 12 invitati):
- 2 cani suc de rodii (la rece)
- 1 cana suc de merisoare (la rece)
- 1 cana vodka, dupa preferinte, dar de buna calitate
- 1 cana Cointreau, sau 1 cana lichior de portocale
- O jumatate de cana zeama de lamaie proaspat stoarsa
- 1 cana apa minerala rece
- O jumatate de cana de sirop pentru cocktail-uri
- Cuburi de gheata in care ai pus in prealabil fructe (merisoare, bobite de rodii etc.)
Metoda de preparare:
Intr-un bol mare, pentru punch, amesteca sucurile de rodie, merisoare, vodka, lichiorul, apa minerala, zeama de lamaie si siropul. Dupa ce le-ai amestecat bine, toarna bautura in pahare si adauga in fiecare pahar cateva cuburi de gheata cu fructe.
Distractie placuta!