1. Supa wonton
Pentru o supa delicioasa wonton ai nevoie doar de cateva ingrediente simple, care se prepara cu usurinta. Intregul timp de gatire este de 15 minute, iar aceste cantitati servesc 4 portii.
Ingrediente:
- 550g de carne de porc tocata
- ½ lingurita ghimbir macinat
- ½ lingurita piper negru
- 1,2 l supa de pui
- 230g apa
- 2 lingure sos de soia
- 230g ciuperci proaspete taiate
- 6 cepe verzi, taiate
- 1 pachet de aluat wonton, taiat in fasii lungi/ 1 pachet taitei de orez
Intr-o oala de supa, rumeneste porcul timp de 3-5 minute, dupa care scurge lichidul in exces. Cu focul dat la mediu, adauga toate celelalte ingredient in oala, cu exceptia aluatului wonton/taiteilor de orez.
Dupa ce supa a ajuns la punctul de fierbere, adauga si aluatul wonton, lasand oala pe foc inca 8-10 minute. Daca folositi taitei de orez, atunci timpul se reduce la 5-8 minute.
2. Taitei de orez cu susan
O reteta asiatica care va incanta intreaga familie.Se prepara extrem de simplu, iar ingredientele sunt valabile in orice supermarket.
Ingrediente:
- 500 g de taitei de orez/spaghetti
- 230 g de unt de arahide
- 6 cepe verzi, tocate marunt
- 2 linguri ulei vegetal
- 2 linguri sos de soia
- 3 catei de usturoi, pisate
- 1 ½ lingurite otet alb
- 2 linguri ulei de susan
- ¼ lingurita piper rosu pisat
- ½ ardei rosu, taiat fasii
Prepararea dureaza maxim 10 minute si serveste 4 portii. Primul pas consta in fierberea pastelor si strecurarea lor. Intr-un bol mare trebuie amestecate celelalte ingrediente, peste care poti adauga pastele, avand grija ca sosul sa le acopere complet, dupa care se baga in frigider timp de o ora.
Acest preparat poate fi servit si cald, dar gustul de susan si de arahide este mai puternic daca este rece.
3. Vita Kung Pao
Nu ai crede ca o proteina, in special vita, poate fi gatita corect sub 15 minute, dar bucataria asiatica surprinde din nou cu aceasta reteta.
Ingrediente
- 100 g sos teriyaki
- 2 linguri amidon de porumb
- 1 lingurita piper rosu macinat
- ½ lingurita ghimbir tocat
- 1 kg carne de vita, taiata fasii subtiri
- 1 lingura ulei vegetal
- 80 g arahide sarate
- 4 cepe verzi, taiate marunt
Intr-un bol mare, combina sosul teriyaki cu amidonul de porumb, piperul rosu si ghimbirul. Adauga carnea de vita taiata, amesteca si lasa compozitia la marinat aproximativ 10 minute.
Incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mare, dupa care adauga friptura de vita. Amesteca des, timp de 5 minute. Dupa aceea, inchide focul si adauga ceapa verde tocata si arahidele. Poti servi vita Kung Pao alaturi de orez sau taitei.
Sursa retete: www.mrfood.com