Ingrediente:
3 oua la temperatura camerei
350 g faina
300 g miere
1 praf de bicarbonat
½ lingurita de scortisoara
½ lingurita de cuisoare
150 g nuci
Optional: creioane pentru ornat, bomboane pentru ornat, zahar pudra, fulgi de ciocolata etc.
Metoda de preparare:
Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma. Freaca bine galbenusurile cu zahar si adauga faina in ploaie, putin cate putin. Amesteca bine, dupa care adauga mierea, albusurile batute spuma, bicarbonatul, scortisoara, cuisoarele si nuci bine curatate si pisate.
Toarna compozitia in forme alese de tine, unse cu putin ulei. Unge o tava cu ulei, sau tapeteaz-o cu hartie de copt. Da-o la cuptor, la 180 grade, timp de aproximativ 15 minute. Atunci cand o vei scoate din cuptor, nu te speria ca este moale. Ea se va intari pe parcurs ce se raceste.
Dupa ce s-a racit, orneaz-o dupa bunul tau plac!
Pofta buna!