Ingrediente:

6 linguri de unt

10 biscuiti (crackers) de graham

3 linguri de zahar

½ linguri de sare

¾ cana de smanatana de gatit

5 lamai

400 ml lapte condensat

3 linguri de tequila

 

Topeste 6 linguri de unt intr-o tigaie mica, la foc mediu. Lasa-l sa se raceasca putin.

Marunteste 10 biscuiti (crackers) cu graham intr-un robot de bucatarie. Adauga 3 linguri de zahar, ¼ lingurita de sare si untul topit si da totul prin robot pana cand se omogenizeaza.

Pune amestecul de biscuiti intr-o tava rotunda de tarta si “niveleaza-l” cu ajutorul unei spatule sau a unei cani. Da tava la frigider timp de 20 de minute.

Intre timp, amesteca ¾ de cana de smantana intr-un bol mediu, pana cand incepe sa se ingroase, circa 3-5 minute.

Taie 4 lamai pe jumatate si stoarce-le - ar trebui sa obtii circa ½ cana de zeama de lamaie. Pune zeama intr-un alt bol si amestec-o cu circa 400 de mililtri de lapte condensat, 3 linguri de tequilla si cu ¼ de lingurita de sare pana cand totul se omogenizeaza.

Incorporeaza jumatate din smantana batuta mai sus in amestecul cu zeama de lamaie. Amesteca totul incet si continua cu cealalta jumatate, fara sa se formeze cocoloase.

Scoate tava cu blatul de biscuit din congelator si toarna peste umplutura. Imparte-o pe toata suprafata tavii.

Rade coaja de lamaie deasupra tartei si las-o la frigider cel putin 8 ore (sau de preferat peste noapte).